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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
05/12/2023 |
Data da última atualização: |
05/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
PRESTES, A. A.; CANELLA, M. H.; HELM, C. V.; CRUZ, A. G. da; PRUDENCIO, E. S. |
Afiliação: |
AMANDA A PRESTES, FEDERAL UNIVERSITY OF SANTA CATARINA; MARIA HM CANELLA, FEDERAL UNIVERSITY OF SANTA CATARINA; CRISTIANE VIEIRA HELM, CNPF; ADRIANO GOMES DA CRUZ, EDERAL INSTITUTE OF RIO DE JANEIRO; ELANE S PRUDENCIO, FEDERAL UNIVERSITY OF SANTA CATARINA. |
Título: |
The use of cold pressing technique associated with emerging nonthermal technologies in the preservation of bioactive compounds in tropical fruit juices: an overview. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Current Opinion in Food Science, v. 51, 101005, p. 1-17, 2023. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.cofs.2023.101005 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The cold pressing is the most widely used process in the commercial production of juices from fresh fruits, without the addition of heat, preserving all the original nutritional and sensory components, which places these juices in the premium category. Tropical fruits can be a good matrix to produce innovative juices with high amounts of bioactive compounds. These compounds can be reduced or inactivated at high temperatures, making it essential to obtain and preserve these juices through nonthermal processes to ensure maximum maintenance of nutritional quality. Recently, studies showed that a combination of emerging nonthermal technologies before or during pressing could increase the yield of cold-pressed juice, as well as improve its functional properties with a greater release of secondary compounds. The aim of this study was expanding the knowledge of alternatives to produce premium tropical juices, boosting the application of these technologies on an industrial scale. |
Palavras-Chave: |
Applied Microbiology and Biotechnology; Cold pressing; Compostos bioativos; Prensagem a frio; Suco de frutas tropical; Tropical fruit juices. |
Thesaurus Nal: |
Bioactive compounds; food science; Juices. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos. |
Data corrente: |
21/11/2014 |
Data da última atualização: |
21/11/2014 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MATTOS, B. B.; OLIVEIRA, C. A. de; MARRIEL, I. E.; SANTOS, F. C. dos; MARTINELLI, A.; TEIXEIRA, P. C. |
Afiliação: |
BIANCA BRAZ MATTOS, CNPMS; CHRISTIANE ABREU OLIVEIRA PAIVA, CNPMS; IVANILDO EVODIO MARRIEL, CNPMS; FLAVIA CRISTINA DOS SANTOS, CNPMS; ALINE MARTINELLI; PAULO CESAR TEIXEIRA, CNPS. |
Título: |
Monitoramento da população de microrganismos viáveis em fertilizantes organominerais granulados. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 31.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 15.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 13.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 10., 2014, Araxá. Fertilidade e biologia do solo: integração e tecnologias para todos: anais... Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, Núcleo Regional Leste, 2014. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
FertBio 2014. |
Palavras-Chave: |
Biofertilizantes; Cama de frango; Microrganismos solubilizadores de fosfatos; Rochas fosfáticas. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/112139/1/Monitoramento-da-populacao-de-micorganismos.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Solos (CNPS) |
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